Laden...

Blog

Alles wat u moet weten over de Samsung Gear VR Datum toevoeging: 13/03/2016

Als u dit nu leest, ben u waarschijnlijk één van de mensen die net een gloednieuwe Samsung Galaxy S7 en een Samsung Gear VR headset heeft gekocht, U hebt op Google uitgezocht wat u er zoal mee kunt doen. U bent nieuw  in deGear VR wereld en u heeft geen idee waar u moet beginnen of wat te doen. Daarom zijn  wij hier om u te helpen! Als u op zoek bent naar de primeur op het gebied van de VR. Wat moet u zoal weten om te beginnen met Virtual Reality .

De Gear VR headset is veel meer dan alleen een bril van kunststof met een aantal lenzen. U hebt vast wel eens gehoord van de Google Cardboard, dat is de eenvoudigste versie van VR, maar de Gear VR gaat een stap verder dan de Google Cardboard

Samsung is eigenlijk samen met Oculus, de makers van de Oculus Rift, die de software van de Samsung Gear VR headset hebben gecreërd. Allereerst, de Gear VR werkt slechts met een zeer beperkt aantal smartphones, die allemaal door Samsung worden aangedreven. Dus om ervoor te zorgen dat uw Gear VR werkt voor een lange periode, is het zinvoller om de S7, uitgebracht in maart 2016 is te kopen, in plaats van de Note 4, die werd uitgebracht in het najaar van 2014. 


Als u eenmaal weet dat u een geschikte telefoon heeft voor een werkende Gear VR, dan haalt u de voorklep van de Gear VR eraf en drukt u de telefoon in het front.

Daarna zet u de headset op en wordt er aan u gevraagd om uw telefoon opnieuw te verwijderen terwijl de Oculus applicatie downloadt en installeert op uw telefoon. Wij raden u het installeren van alle van de voorgestelde inleidende apps die het aan geeft als een optie te installeren. De volgende keer zal de Samsung Gear VR u door het hele proces van begin tot eind, compleet met tutorials en tips begleiden.De volgende keer hoeft u alleen maar de telefoon vrij te schakelen, zodra het scherm is vrijgeschakeld  schuift u de telefoon in de Gear VR en alles wordt automatisch gestart . Vrij eenvoudig !


De grondbeginselen van het gebruik van de Gear VR
Als u eenmaal binnen bent in de Gear VR zult u worden mee genomen door de home page van de Oculus Store op Gear VR. Vanaf hier moet u de starter apps zien in het hoofdmenu. Oculus zal u leren hoe je het menusysteem moet bedienen.

 

De beste manier om de Gear VR te begrijpen is om u voor te stellen dat u met de headset voor een raam staat in een andere wereld. De huidige Samsung headset heeft nog niet zoveel geavanceerde mogelijkheden zoals de Oclus Rift of de HTC Vive.
Vanuit een stoel kan je eenvoudig 360 graden in het rond kijken. In plaats van op uw telefoon scherm te klikken klikt u nu op de touchpad van de Samsung Gear VR aan de rechterkant van de bril, deze touchpad registreerd ook andere opdrachten en functies. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de anderen VR-brillen.Rechts naast de touchpad richting de voorkant van de bril zit ook een volume knop met ook een beneden en naar boven knop. En er is een knop waarmee u weer terug kan naar het begin.

Het is niet nodig om elke keer de klip van de headseat vast te maken voor gebruik. Deze klip is er namelijk voor gemaakt zodat uw telefoon camera niet wordt gebruikt tijdens sommige functies. Maar wij raden aan om dit wel te doen, om schade te voorkomenen te voorkomen en dat er stof op de lenzen komt.

Games en Apps voor beginners
We weten dus nu hoe de headset moet worden gestart en hoe die werkt. Dat betekend dat we nu de Samsung Gear VR kunnen gaan gebruiken.

Introductie film van de VR video
Wij raden u altijd aan als je bril voor de eerste keer gaat gebruiken, dat u de introductie video bekijkt. Deze is mee geinstalleerd bij het instellen van de bril. U kunt deze vinden in het homescreen waar deze gelijk kan worden gestart. Het is maar een korte video, waar in het kort wordt uitgelegd hoe de virtuale wereld eruit ziet. U zweeft rond in de ruimte , u staat bovenop een podium en bevind zich in andere landen. Dit is allemaal in 360 graden rond om u heen te bekijken.

Netflix
Een goede manier om aan de VR experience te wennen is om iets bekends te bekijken zoals Netflix. U kan deze met de Samsung Gear VR niet alleen zittend in uw woonkamer bekijken maar werkelijk overal.

Oculus 360 graden foto's
Na de video's te hebben bekeken kan u de fotogallerij gaan. De kwaliteit van de foto's is stukke hoger dan de meeste video's die te bekijken is in de Gear VR. Sommige locaties van de foto's zijn adembenemend. Door te scrollen door de fotogallerij raakt u erg gewend aan het navigeren met de touchpad

'TheblueVR and 'oceanrift'
Iedereen houdt van naar het strand gaan en zwemmen in de zee. Ondanks dat het niet mogelijk is om de zee te ruiken is  het in sommige apps wel mogelijk om u te wanen in de interigerende onderwater wereld. 'thebluevr' verteld het verhaal over de onderwater wereld en leert u over de verschillende dieren die in de zee leven. De 'ocean rift' laat uzelf de onderwater wereld ontdekken doordat u met de touchpad zelf door de zee kan zwemmen. Daarnaast kunnen controllers worden gekoppeld aan de bril waarmee u zich voorbeweegt en het net lijkt alsof u naast de vissen zwemt!

Lands end
Dit is een goede optie als eerste game in VR. De game wordt bestuurd door rond te kijken en te genieten van de mooie omgeving terwijl u level voor de level de game uitspeelt. Ondanks dat het niet de echte wereld is vergeet u dit als snel. De game is bovendien relaxed en niet al te moeilijk.

Meer gevorderde games
Als u denkt dat u gewend bent aan de VR wereld en klaar bent voor gevorderde actie kan u beginnen aan andere intensievere apps. De 'VR sickness' bestaat echt dus als u misselijk wordt van de andere apps is het mischien toch beter om de gevorderde apps over te slaan. Natuurlijk is het zeker het proberen waard!

Smash hit
Tot op heden is de 'smash hit' een van onze favoriete Gear VR games. Het is zo simpel, gebaseerd op een bestaand spel maar oh zo verslavend. U reist door een hal in een hoge vaart waarna er allemaal kristallen op u afkomen. De bedoeling is om niet geraakt te worden. Door op de touchpad te drukken schiet u metalen ballen af waarmee u de kristallen kan breken. Er zijn vele bonussen te behalen en de levels zijn eindeloos.

Anshar wars 2
Dit is onze favoriete ruimte game op de Gear VR. Met dit spel vliegt u door de ruimte waarna u vijandelijke schepen uit de lucht moet schieten. Hoe verder u komt hoe beter het wordt! Anshar wars 2 is een van de meeste afgeronde genre games op de gear VR

Gunjacka
Als u echt alles uit telefoon wil halen en wil zien hoe gaaf een game eruit kan zien op een telefoon dan is eve: gunjack een echte aanrader. Je schiet dan mischien niet zoals bij anshar wars 2 vijanden uit de lucht, maar je schiet zeker op vijanden vanuit uw eigen cockpit. 


Dreadhalls
Uit alle genre games kijken wij het meest uit naar horror games. In een totale virtuele wereld zijn er zoveel mogelijkheden om de ultieme angst naar boven te halen. In dreadhalls liepen wij dan ook werkelijk de hele tijd over onze schouder te kijken of we niet werden achtervolgt. continu wordt je achtervolgt met eigen geluiden van het spel. We raden u aan om deze met het licht aan te kijken. Al maakt dit natuulijk niet zoveel uit als je de game speelt in de Gear VR.

Social features
Recentelijk heeft de Gear VR een paar mooie updates gehad.  Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar vrienden en deze toevoegen in uw lijst wat erg gaaf is nu de Gear VR zo populair is.

Binnekort meer nieuws over de Samsung Gear VR.