Laden...

Blog

Matterport bied klanten een intuïtieve ervaring met de nieuwe Showcase 3.0 . Datum toevoeging: 15/02/2018

Bij Matterport streven ze ernaar  om eindgebruikers de beste en meest meeslepende ervaring te bieden die mogelijk is.

In 2015 heeft Matterport de tweede versie van Matterport Showcase uitgebracht met een Highlight Reel en een rondleiding met gids. In de opvolgende jaren werden er steeds meer functies aan Showcase toegevoegd, maar er was weinig veranderd in de gebruikerservaring.

Toen Matterport besloot om Showcase in 2017 te updaten, maakten ze van de gelegenheid gebruik om opnieuw te evalueren en een holistisch ontwerp te maken dat beter zou zijn afgestemd op de huidige en de toekomstige behoeften van onze gebruikers.

Wat u vandaag ziet, is fase één van het volledige herontwerp.

Matterport Showcase krijgt een facelift
Een van de doelen van Matterport was om de visuele rommel in Showcase te verminderen, zodat gebruikers de ruimte's zonder obstakels te kunnen verkennen.

De meeste van onze gebruikers embedden vandaag en dag de Showcase op hun websites. De invoeggroottes variëren van site tot site. Als gevolg hiervan zijn de grootten van de gebruikersinterface (UI) -elementen (zoals pictogrammen en panelen) van belang. Ze moeten er proportioneel goed uitzien in de context van de bovenliggende site (de site die de Showcase Player insluit).

Hoe Showcase 2.0 wordt weergegeven als deze is ingesloten in Redfin en Wedding Wire.
Voor Showcase 3.0 heeft Matterport de pictogramgrootten voor desktop verkleind, omdat onze muiscursor over het algemeen nauwkeurig genoeg is om een klein deel te selecteren. We hebben onze concepten gemodelleerd en getest op verschillende embed maten om ervoor te zorgen dat de primaire bedieningselementen bruikbaar zijn. We hebben ook onnodige pixels in andere UI-elementen geïdentificeerd en aangescherpt.Tracy Cui, de nieuwe toevoeging van het ontwerpteam van Matterport, verfriste ook de iconografie zodat het er consistenter, scherper en moderner kwam uit te zien. 


 

De juiste balans vinden in eenvoud
Bij het ontwerpen van de nieuwe iconen van Matterport hebben ze veel nagedacht over de prioriteit en interactie van alle UI-besturingselementen. Een van de moeilijke beslissingen die Matterport moest nemen was om te beslissen welke besturingselementen we moesten behouden en welke we moesten laten vallen. Is het verwijderen van de controle de enige manier? Wat als er een ander alternatief is? Dit werd een geweldige kans om het team van Matterport creatief te laten denken en dit verder te gaan uitbouwen.

Creativiteit leeft niet alleen binnen het ontwerpteam. Een van de doorbraken in het ontwerp kwam zelfs van een front-end engineer van Matterport.


De nieuwe Showcase 3.0.
Bron : 3D Virtueletour