Laden...

Blog

Facebook heeft aangekondigd dat het hun doel is om 1 miljard mensen in VR te krijgen Datum toevoeging: 12/10/2017

Op de vierde jaarlijkse Oculus Connect-ontwikkelaarsconferentie onthulde Facebook CEO Mark Zuckerberg het nieuwste product in de familie Oculus virtual reality (VR) producten - de Oculus Go.

In tegenstelling tot de Oculus Rift, die ervoor zorgt dat gebruikers gekoppeld is aan een krachtige pc, is de Oculus Go een zelfstandige Virtual Reality bril dat geen pc nodig heeft om te draaien en hoeft de gebruiker niet een smartphone toe te voegen.
De specificaties voor het apparaat zijn nog niet bevestigd, maar het wordt aangenomen dat de Oculus Go voornamelijk zal fungeren als platform voor mobiel VR-inhoud, zoals wat momenteel beschikbaar is op de Samsung Gear VR.

Zuckerberg beschreef de Oculus Go als 'sweet spot' tussen high-end PC VR en mobiele VR. Het toestel dat op Oculus Connect werd aangestuurd, komt er in een zilver / witte uitvoering, die iets lijkt op de huidige Oculus Rift-headset, hoewel deze sterk gestroomlijnd en natuurlijk zonder kabels.

De Oculus Go zal naar verwachting in 2018 te koop zijn en gaat 199 dollar (USD) kosten.

Facebook heeft aangekondigd dat het hun doel is om 1 miljard mensen in VR te krijgen, zoals gezegd bij Zuckerberg op het podium op het evenement. De Oculus Go en de andere draadloze Oculus-oplossing, de Santa Cruz, zijn beide belangrijke stappen in deze richting.


3D Virtueletour