Laden...

Blog

Samsung komt met een 360-graden camera voor de Gear VR video Datum toevoeging: 12/01/2016

Samsung heeft een 360-graden camera voor de Gear VR video uitgebracht
De Gear 360

Samen met de verwachte Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, komt Samsung eindelijk met de langverwachte 360 graden camera, de Gear 360. De 360 video camera beschikt over twee 15-megapixel sensoren, elk verscholen achter een fisheye-lens, en heeft een kleine 0,5-inch display. De 360 video camera is met de hand te gebruiken door middel van de meegeleverde hendel, of kan worden geplaatst op een mini-statief. Op de mini statief lijkt de gear 360 op een kruising tussen een star wars robot en een oude Logitech webcam. Zowel de handgreep als het statief kunnen worden vastgeschroefd in een standaard schroefpoort (dezelfde die waarschijnlijk aan de onderkant van de camera wordt gebruikt), zodat u altijd uw eigen camera accessoires kan gebruiken. Hoewel het moeilijk is om de resolutie van 360-graden video te beoordelen, laat Samsung weten dat de camera beelden vastlegt in een resolutie van 3840 x 1920 met 30 frames per seconde. Dat is slechts een paar pixels verwijderd van 4K. Stilstaande beelden zijn veel groter: 7776 x 3888, of 30-megapixels. Er is geen interne opslag. Wel ondersteunt de Gear 360 MicroSD-kaarten tot 128 GB capaciteit.


Terwijl de Gear 360 eenvoudige MP4 of JPEG's produceert, is de 360 graden camera zo ontworpen dat iedereen een video kan maken voor de Gear VR-headset. U kunt de camera met een Galaxy S7 of S7 Edge voor ‘remote-control functies’ synchroniseren, Daarnaast kunnen de beelden tijdens gebruik op het scherm van de telefoon worden bekeken. Elke video die met  de 360 video camera wordt gemaakt kan direct worden bekeken, bewerkt en worden opgeslagen op een smartphone.

Op de VR beurs in New York werd de Gear 360 al kort getest, en ondanks dat de gear 360 er high tech uitziet, is het gebruiksgemak de grootste troef. Het plaatsen van de batterij en een geheugenkaart duurde een paar seconde en met de knop boven op de 360 graden camera wordt de camera direct gestart. De gear 360 kan natuurlijk worden gebruikt voor professioneel gebruik, maar dat is niet het segment waar  samsung zich op richt. Samsung moedigt juist aan om de dagelijkse dingen vast te leggen.  We zijn er zelfs in geslaagd om een korte 360 video te laden op een Galaxy S7 Edge en deze met de software automatisch te laten bewerken, wat erg snel ging, en deze te laten omzetten in VR. De prijs of exacte release datum voor de Gear 360 is nog niet bekend maar in "verschillende landen" zal deze leverbaar zijn ergens tussen 1 april en 30 juni van dit jaar.