Laden...

Blog

Matterport + Google = tijdens Street View ergens naar binnenlopen en rondkijken in 3D! Datum toevoeging: 10/05/2017

Wanneer je je aan het oriënteren bent naar een nieuwe woon- of kantoorruimte of bedrijfspresentatie, is  Googele Street View vaak een nuttige tool om een algemene indruk van de omgeving te krijgen. Maar je zult toch echt ter plaatse moeten gaan kijken hoe de ruimte er van binnen uit ziet.

Binnenkort dus niet meer! Straks is het mogelijk om tijdens een Street View wandeling niet alleen de buitenkant te kunnen bekijken, maar ook gewoon even naar binnen te ‘lopen’ en een ruimte in 3D te beleven. Dankzij een unieke samenwerking tussen Matterport en Google


  

 

Matterport produceert hard- en software om de realiteit om te zetten naar 3D en virtual reality (VR) ervaringen op het web, mobiele apparaten en VR headsets. De Matterport Pro Camera en Cloud Services maken het mogelijk om snel en eenvoudig fysieke ruimten en objecten om te zetten naar meeslepende, virtuele ervaringen.

De 3D, 360° views zullen mogelijk zijn door een druk op de knop tijdens Street View, waardoor de gebruiker naar binnen gaat en de ruimte binnen op dezelfde manier ervaart als buiten!

                                                Bekijk hier de unieke 3D virtueletour van Van der Valk Enschede nu ook met Foto & Video hotspots !

Google had al enig onderzoek gedaan naar individuele 360° fotografen, maar deze samenwerking biedt toegang tot een veel grotere database met content. Matterport’s database bestaat op dit moment uit ruim 250.000 objecten die gebruikers virtueel kunnen bezoeken en beleven middels webviewer of VR headset. Uiteindelijk blijft het de beslissing van de individuele partners, als 3D Virtuele Tour, of deze content bekeken kan worden op Street View, maar zeker is dat deze samenwerking het bereik naar klanten sterk zal vergroten.

Matterport is de enige partner van Google die, additioneel op 360° scans, 3D views van ruimten aanbiedt.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit artikel dan staan onze collega’s klaar om deze voor u te beantwoorden. 

Bron: 3D Virtueletour