Laden...

VR Oculus Rift

Meer informatie

VR Oculus rift

Hoe werkt een Oculus Rift?

De Oculus Rift is een VR-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. 

De Oculus rift dient via HDMI aangesloten te worden op een PC voor het beeld en via USB voor de stroom. De Rift beschikt niet over ingebouwde hardware en leunt dus volledig op de processor kracht van je computer. Je hebt dus een flinke PC nodig die huidige games vloeiend kan draaien.  De latency vertraging tussen actie en reactie is bij het recentste type bijzonder laag. In combinatie met de hoge refreshrate wordt de Rift dus een levensechte ervaring. De tracking wordt geregeld door de externe camera en ingebouwde sensoren. De camera wordt op een vast punt gezet en bepaalt de bewegingen van je lichaam. Voordeel van de Rift is dat deze over 6DOF beschikt, naar voren of opzij leunen wordt dus ook opgepikt door de Rift.

 

Het laatste prototype heeft verbeterde sensoren aan de voorzijde, beschikt over ingebouwde audio en is een stuk comfortabeler en lichter dan de huidige DK2.De Development Kit 2 kent duidelijke verbetering ten opzichte van de eerste versie die inmiddels al weer anderhalf jaar oud is. Personen die zowel de DK 1 als DK 2 hebben getest spreken van een gigantische stap voorwaarts.  De hogere resolutie is volgens hen leuk meegenomen maar de werkelijke innovatie zit in de verbeterde software.

Bij de DK1 ontstond het gevoel dat je door een verrekijker de wereld bekeek, de DK 2 plaatst de gebruiker daadwerkelijk in de virtuele wereld. Dit geeft een onwaarschijnlijk gevoel van realisme en maakt het gebruik vele malen comfortabeler. De verwachtingen is dat dit de laatste Development Kit is die op de markt gebracht wordt aangezien de officiële release van de consumentenversie gepland staat voor 2016. Wij zijn erg benieuwd wat ontwikkelaars met deze nieuwe versie uit de kast kunnen toveren.3D Virtueletour

Systeemvereisten

De oculus werkt alleen met i.c.m een computer. Wilt u de best mogelijk virtuele ervaring dan raad Oculus minimaal een Nvidia 970 of AMD 290-videokaart aan. Beide beschikken over 4GB werkgeheugen en kosten rond de 600 euro.  Daarnaast heb je minimaal een i5 core processor nodig en 8GB werkgeheugen.  De aanwezigheid van 2 USB 3.0 aansluitingen alsmede een HMDI uitgang is tevens noodzakelijk om de Rift aan te sluiten.

Beschikt je systeem over deze componenten? Dan ben je echt klaar, de Rift blijft altijd goed werken en je PC hoeft niet geüpgraded te worden. Je bent ongeveer duizend euro kwijt wanneer je een nieuw systeem wil kopen die geschikt is voor de Rift. De vr bril werkt enkel op Windows 7 of 8, ondersteuning voor Linux & Mac wordt in de toekomst verwacht.

Voordelen                                       Nadelen        

- Hoogste resolutie                         - Hoge kosten
- Groot scherm                               - I.c.m een high-end computer
- Veel applicaties  en  games         - Kabels