Laden...

Samsung Gear VR

Meer informatie

VR Samsung gear

Hoe werkt een Samsung Gear?

De Gear VR is Samsungs eerste virtual reality-bril die ontwikkeld werd in samenwerking met het bedrijf Oculus. In tegenstelling tot de Oculus Rift heeft de Samsung Gear VR geen eigen scherm maar maakt het gebruik van grote lenzen. De Samsung Gear VR maakt gebruik van het scherm van een telefoon en werkt alleen met de Samsung Note 4, galaxy S6 en S7 en de edge varianten. Hij werkt draadloos, zodat u ‘volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer of bedrading’.

De Samsung Gear VR is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en bevat nauwkeurige bewegingssensors om de positie van uw  hoofd te bepalen en beweging te detecteren. Om de Gear VR te gebruiken, moet u het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Voor de Samsung gear VR is een ruim aanbod aan apps en games. Lees hier meer over in onze blog3D Virtueletour

 

Er was al een 'innovator's edition' van de Samsung Gear VR beschikbaar, maar sinds vorige week ligt de consumentenversie in de winkel voor 99 euro. Samsung werkte samen met Oculus aan de VR-bril, en dat is te merken. Het dochterbedrijf van Facebook werkt al enkele jaren aan de ontwikkeling van de eigen Oculus Rift, een duurdere bril die meer wordt gericht op pc-gamers. Het dna van de VR-pioniers is ook in de Gear VR goed zichtbaar.De VR-bril van Samsung werkt alleen met de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en Note 5. Deze toestellen kunnen in de bril worden vastgeklikt, waarna automatisch de Oculus-app wordt gestart.

De Gear VR past comfortabel op het hoofd, met behulp van verstelbare banden en een zachte stof die ervoor zorgt dat het harde plastic niet direct tegen het gezicht duwt.Door de lenzen van de bril kijken gebruikers naar het scherm van hun smartphone, dat aan elk oog een eigen beeld presenteert. Zo ontstaat een 3D-effect. Speciale sensoren in de bril meten hoe het hoofd beweegt, waardoor het mogelijk is om in de virtuele wereld rond te kijken met hoofdbewegingen.


Voordelen                                        
-Veel content
-Bewegingssensoren 
-Verstelbare lenzen
-Draadloos