Laden...

Blog

Wat Matterport Apartments.com heeft opgeleverd en waarom Funda Matterport (nog) niet ondersteund Datum toevoeging: 18/03/2016

De revolutionaire 3D Virtueletours van Matterport zien we steeds vaker in Nederland. 3D Virtueletour maakt dan ook al meer dan een dik jaar gebruik van deze bijzondere Matterport technieken. 3D Virtueletour is daarom ook de Matterport service partner van Nederland

De opkomst van Matterport in Nederland
Makelaars, projectontwikkelaars, verhuurder, beleggers, winkels, scholen en horecagelegenheden hebben inmiddels al geïnvesteerd in 3D Virtueletours. Nu woningzoekenden meer en meer gewend raken aan de mogelijkheid en het gemak om huizen virtueel te bezichtigen, rijst natuurlijk de vraag: Wanneer gaat Funda Matterport 3Dtours ondersteunen op hun site? De Amerikaanse website Apartments.com  is een fantastisch voorbeeld van wat Matterport kan brengen voor de vastgoedwereld.  Makelaaronline is op dit moment de enigste huizenwebsite die hier op in is gesprongen. 

De resultaten van 3Dtours van Matterport op Apartments.com
Apartments.com heeft zo’n 31.000 appartementen vastgelegd in 3D zodat woningzoekenden deze appartementen virtueel kunnen bezichtigen. De resultaten:
De appartementen met 3D Virtueletours trekt nieuwe verhuurders aan voor aanbieders op de website
Appartementen met 3D Virtueletours worden tot wel 3x langer bekeken, dan appartementen zonder 3D Virtueletour
Het aantal impressies en gekwalificeerde leads is voor sommige aanbieders verdubbeld tot verdrievoudigd!
Hieruit mag toch wel geconcludeerd worden dat de investering in 3D Virtueletours uitermate rendabel is geweest voor zowel Apartments.com als aanbieders van woningen op deze website.

Virtueel appartementen bezichtigen op Apartments.com
Recentelijk heeft de website Apartments.com, onderdeel van de CoStar Group aangekondigd dat zijn een samenwerking aangegaan zijn met Matterport. Na deze aankondiging zijn op de website maar liefst een kleine 31.000 3D Virtueletours geplaatst. Op de website is het dus nu mogelijk om ieder appartement virtueel te bezichtigen. Apartments.com is een websites met huuraanbod van appartementen en biedt nu het grootste aanbod 3D Virtueletours in vergelijking tot hun concurrenten.
Volgens Andrew Florance, Founder en Ceo van de CoStar group zijn bezichtigingen de meest tijdrovende en tegelijkertijd belangrijkste element van de huizenjacht. Door de Matterport 3D Virtueletours aan te bieden, biedt Apartments.com de woningzoeker een veel makkelijkere en transparantere manier om huizen te zoeken. Vanuit je luie stoel is het mogelijk om huizen te bezichtigen.

Het Matterportmes snijdt aan twee kanten…
CWS Apartment Homes biedt het aanbod van huurappartementen aan met virtuele tours via Apartments.com. “De toevoeging van 3Dtours is voor ons onmisbaar geworden, omdat het nieuwe verhuurders aantrekt” aldus de Director of Marketing van CWS Appartment Homes.
“In het verleden was de ervaring van een consument beperkt tot enkele matige foto’s en wat kenmerken van het appartement. Met de 3D Virtueletours van Matterport, hebben toekomstige huurders de mogelijkheid om hun toekomstige appartement waar ook ter wereld al virtueel te bezichtigen. Dit gemak voor onze klanten is onbetaalbaar”

Sinds die paar maanden dat CWS Appartement Homes de 3D Virtueletours van hun portefeuille aanbiedt, hebben ze een flinke piek in het volume van gekwalificeerde leads geconstateerd dat via Apartments.com afkomstig is.
“In de regio Atlanta alleen al, constateren ze een verdubbeling en soms zelfs verdrievoudiging van het aantal impressies en gekwalificeerde leads vanuit Apartments.com. Gebaseerd op deze cijfers en de positieve feedback kunnen we concluderen dat deze investering in deze nieuwe technologie de juiste is geweest”.

Matterport transformeert de vastgoedbranche
Tot vandaag hebben de 3D Virtueletours op Apartments.com zo’n slordige 4,8 miljoen views gegenereerd. Daarnaast besteden websitebezoekers tot drie keer meer  tijd aan appartementen met een 3D Virtueletour, dan die zonder 3D Virtueletour worden gepresenteerd. Volgens Matterport heeft de investering van Apartments.com in deze revolutionaire technologie een grote transformerende impact op de vastgoedbranche.

Matterport in Nederland
Ondanks dat funda de 3D Virtueletours van Matterport nog niet ondersteund zijn er natuurlijk wel een aantal mogelijkheden om de 3D Virtueletour te presenteren. Denk hierbij aan de unieke manier op de 3D Virtueletour te plaatsen op social media, te versturen als link via de mail, watsapp etc en te plaatsen op uw eigen website. Makelaaronline.nl is de eerste huizenwebsite in Nederland die dit wel ondersteund en waar u ook gratis uw woningen kunt presenteren als makelaar. Vraag ons naar de mogelijkheden om uw woningen op deze unieke manier te presenteren.